La visita de Josep Pla a Buenos Aires el 1958. Article a “Destino”

(“Jaime Pahissa”. Publicat a la secció “Calendario sin fechas” de la revista “Destino”, el març de 1958)

Josep Pla va visitar Jaume Pahissa a Buenos Aires. Hem rescatat l’article que l’escriptor va publicar a “Destino”. Pahissa, per a Pla, encaixava en la definició que ell va fer del “català expatriat”: un animal que s’enyora, afectat per la malenconia de la distància.
Pla va parlar amb Pahissa de moltes coses: de la seva amistat amb Francesc Pujols, de com va arribar a Buenos Aires amb el contracte per Radio El Mundo i el Teatro Colón, al 1937. De la seva coneixença amb Falla, dels seus llibres teòrics. I també dels seus fills: Jaume, aleshores ja una figura de la química nuclear; Ricard, a punt d’esdevenir arquitecte; i de Maria Eulàlia, “bonica i intel·ligent”, que estudiava aleshores a la facultat de Filosofia i Lletres a la universitat de Buenos Aires.

1958_març_Destino

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s