La “gente bien” al Liceu als anys vint i el seu menyspreu per la música catalana

Un article signat per signat per Joan Oller Xaus ha deixat testimoni d’un lament per la desaparició, al 1907, del vell teatre Tívoli i, com a conseqüència, del Teatre Líric Catalá, i de la manca d’interès per la música d’autors catalans per part del públic que omplia el Liceu durant la dècada dels anys 20 del segle passat. Aquella “gente bien”,  aquella burgesia esnob que va retratar tan bé Santiago Rusiñol (Gente bien, 1917) o Josep M. de Sagarra (Vida privada, 1932) va provocar que les obres de Mané, Pedrell, Morera i Pahissa deixessin de programar-se al Liceu (18 d’octubre de 1922, L’intransigent).

1922_18oct_Intransigent

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s